news

Dogshow Lovanium in Leuven

  • oktober 30, 2023

Wat een dag…..al vroeg in de ochtend mochten we ons melden in de Brabanthal in Leuven. Zippy Tibetan Terriër had voor deze show twee Tibetanen ingeschreven.

Het deelnemersveld werd op een deskundige manier gekeurd door dhr. Johan Wulteputte uit België.

In de ring stonden van Zippy Tibetan Terriër, Liisa en Nora. Beide dames, want dat zijn ze deden het uitstekend met prachtige resultaten.

Nora (Golden Tyrie’s Eleonora) behaalde in de tussenklasse een 1 uitmuntend, CAC, FCI-CACIB

Liisa (Tibicinan Daimonds and Pearls) behaalde haar eerste punten in de jeugdklasse met 1 uitmuntend, vervolgens beste jeugdhond, FCI-CACIBJ en als complete verrassing beste van het ras (BOB) te worden.

Je kunt begrijpen dat het vroege opstaan snel was vergeten met deze mooie resultaten van deze dames.

Lissa en Nora ( Zippy Tibetan Terriër)

Luxemburg 107th en 108th…

  • oktober 4, 2023

Zippy Tibetan Terriër

Het was een vroege zaterdagochtend toen we afreisde naar Luxemburg samen met Nora en Liisa. Het is altijd een bijzondere reis naar de deze show, zeker als je door de mooie Belgische Ardennen heen rijdt, prachtig, allen dat al is een feestje. Een feestje werd het ook voor Nora, zij werd door Keurmeester Mevr. Marie-Josée Melchior gekozen als uitmuntend Best Junior-CIB Junior-Jeugd Kampioen, en daarmee Luxemburgs jeugdkampioen, super trots. Met dit resultaat en Belgisch- en Nederlands kampioen is Nora internationaal Jeugdkampioen. Liisa maakte het feestje compleet door een zeer belovende beoordeling te krijgen en Best Puppy of Breed te worden en daarmee naar de erering mocht. In de erering behaalde ze een derde plek in de zeer grote puppy klasse.

Zondag was wederom zo’n mooie tocht naar Luxemburg. Nora behaalde in de jeugdklasse 2 exellent en Liisa Beste puppy en best puppy of Breed.

Douche sessie

  • oktober 4, 2023

Zippy Tibetan Terrier

Koosje onder de douche met de grote honden…

Puppy Spam

  • oktober 4, 2023

Zippy Tibetan Terriër

Pups uit de combinatie Claude en Tosca

Geneve Wereldshow

  • oktober 4, 2023

Zippy Tibetan Terriër

Lang, lang van tevoren hadden we ons al ingeschreven voor dit bijzonder weekend, Liisa woonde nog in Finland, maar was al ingeschreven, we wisten nog niet hoe ze zou opgroeien en of ze wel geschikt was om te showen. Het is ook een show waarin de wereld elkaar ontmoet, vrienden die TT omarmen uit de hele wereld komen elkaar hier tegen. Wij verheugde ons weer op de ontmoeting met Malin en Marie uit Zweden, fokkers van Nora welke in ons midden is. Het was weer een heerlijk om hun weer te zien, samen eten, praten en showen, dit weekend en was hierdoor al een geslaagd weekend.

Zaterdag waren Matti, Nora en Liisa ingeschreven voor de Specialty, keurmeester Dhr. T. Jakkel. Matti behaalde in de kampioensklasse uitmuntend en behaalde een 4e plaats, Nora behaalde in de jeugdklasse een uitmuntend en Nora behaalde in de Puppyklasse 1 Veel Belovend en beste puppy

Zondag was de wereldshow onder keuring van keurmeester Dhr.M.James (rasspecialist kennel Waterley) in een groot deelnemersveld. Matti was wederom ingeschreven in de kampioensklasse en behaalde een uitstekende 2e plaats met een uitmuntend rapport, Nora, in het grootste deelnemers veld, behaalde een 5e plaats met een prima exellent rapport, Liisa behaalde wederom een eerste plek in haar klasse en werd beste puppy. De erering vond Liisa prachtig en een ervaring rijker.

Generale repetitie

  • oktober 4, 2023

Zippy Tibetan Terriër

Een weekend voor de grote Wereldshow in Geneve strijken we neer in Rotterdam voor de buitenshow. Keurmeerster Cindy Kerssemeijer had de rasbeschrijving van de Tibetaan goed bestudeerd en liet ze ook horen tijdens de keuring van de Tibetanen, mooi om te horen en dit weer terug te lezen in een “ouderwets geschreven ” keurrapport. Matti behaalde in de kampioensklasse 1U, Nora, behaalde in de jeugdklasse 1U en resv CAC en Liisa 1VB en beste Puppy.

Prachtig weer….

  • oktober 4, 2023

Zippy Tibetan Terriër

KCM EGCM had een buitenshow georganiseerd, terwijl het in Nederland hoosde….behalve in Apeldoorn daar was prachtig weer. Rasspecialist Dhr. M. Gisslen (Zweden) nam de tijd en keurde de Tibetanen met een vakkundig oog. Matti (Tibicinan Ultimatum) behaalde in de kampionsklasse 1U, beste Reu (BIS), Nora 1U in de jeugdklasse en Liisa behaalde Veel Belovend en beste puppy. In de erering behaalde Liisa een mooie 2e plaats in de jeugdklasse. Al met al…prachtig weer…met mooie resultaten.

Zippy Tibetan TerrierZippy Tibetan Terrier

Flanders Dog Show

  • oktober 4, 2023

Zippy Tibetan Terriër

Het voorjaar kon niet beter beginnen op de Flanders dubbele dogshow. Nora (Golden Tyrie’s Eleonora) behaalde 2x uitmuntend, FCI-CACIB-J, Beste jeugd hond en haar Crufts Qualification. Liisa ( Tibicinan Diamands and Pearls) behaalde 2x eerste plaats in de jongste puppy klasse. Wij zijn super trots op dit mooie resultaat.

Wat een knappert

  • juni 22, 2023

Dit meisje komt uit de combinatie Claude en Tosca.

Geboren op 30 april 2023,

Liisa en Nora On Tour in Den Bosch

  • april 30, 2023

Zippy Tibetan Terriër

Beide dames van Zippy Tibetan Terriër hebben op de internationale Dogshow, georganiseerd KC Oss een uitstekend eerste debuut gelopen.

Liisa (Tibicinan Diamonds en Pearls) kreeg van Keurmeester Stefan Wachter een prachtige beoordeling en is in haar Jongste Puppy Klasse als 1e geëindigd met een Veel belovend en Beste Jongste Puppy

Nora (Golden Tyrie’s Eleonora) kreeg van Keurmeester Stefan Wachter ook een prachtige beoordeling.

Nora eindigde als 1e in haar Klasse met 1 uitmuntend, werd beste teef en behaalde hiermee CAC-FCI-CACIB en werd BOS.